Badkamer voor en na

Lekker opgeknapt

De badkamer is inmiddels bijna klaar! Alleen het plafond moet nog gestuct worden, maar dat doen we pas als de aannemer klaar is. Ik ben echt super blij met het eindresultaat. De haakjes, toiletrolhouder en de handdoekenrekken zijn van Zack Linea in de kleur rvs. De kranen en spotjes zijn ook in de kleur rvs, dus dat past mooi bij elkaar.

De lichtkleur van deze spotjes is ”dim-to-warm”. Dit wil zeggen dat de lichtkleur warmer wordt naarmate je de spotjes dimt. Als je spotjes koopt voor de badkamer kijk dan naar de IP (International Protection rating) waarde! Niet elk spotje mag zomaar in de badkamer geplaatst worden. Voor de badkamer moet je minimaal spotjes met IP waarde 44 hebben. Ze zijn dan spatwaterdicht (ik neem aan dat je niet met de douchekop tegen het plafond gaat spuiten, want dan moet je IP65 hebben).

Hieronder een paar foto’s van de oude situatie en de nieuwe situatie. Ik kan niet wachten om leuke decoratie te kopen voor de badkamer, maar ik wacht nog heel even op de stukadoor, anders is alles weer stoffig en vies.

Huisregels

Wilt u met het volgende rekening houden?

Beste gasten,

Aankomst: U bent van harte welkom vanaf 12.00 uur. Bij aankomst dient u zicht te melden bij de gastheer/gastvrouw. Indien er niemand aanwezig is graag even telefonisch contact opnemen.

Wij zwaaien u om uiterlijk 11.00 uur uit. Bij vertrek dient u de door u ingenomen plaats schoon en gebruiksklaar op te leveren.

Onze camping is niet verhard, daarom willen wij het gebruik van auto’s op het veld beperken. Zou u zo vriendelijk willen zijn om uw auto tussen de bomen aan de kant van de beukenhaag te parkeren?

Wij maken gebruik van een septictank. Dit betekent dat er absoluut geen chemicaliën door de wc/spoelbak mogen worden gespoeld. Wij zullen hier streng op toezien, omdat de septictank anders zijn werking verliest. Douchegel, shampoo en afwasmiddel is uiteraard wel toegestaan.

Wij wensen u een heerlijk verblijf toe!

Voor een uitgebreider regelement vraag ik u naar beneden te scrollen.

Uitgebreide huisregels

 1. Aankomst: U bent van harte welkom vanaf 12.00 uur. Bij aankomst dient u zicht te melden bij de gastheer/gastvrouw.
 2. Vertrek: Wij zwaaien u om uiterlijk 11.00 uur uit. Bij vertrek dient u de door u ingenomen plaats schoon en gebruiksklaar op te leveren, waarna u zich bij de gastheer/gastvrouw meldt.
  Andere aankomst- of vertrektijden kunnen in overleg met u besproken worden.
 3. Parkeren: Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op de camping komen. Gelieve stapvoets te rijden op onze minicamping. Daarna dient u deze te parkeren in de daarvoor speciaal ingericht parkeerplaatsen vooraan de camping. Is dit niet mogelijk voor u, kan hier vanaf worden geweken in overleg.
 4. Tarieven: Neem kennis van de geldende tarieven, zodat hierover geen misverstanden kunnen ontstaan. U kunt de actuele tarieven vinden op de website.
 5. Betaling: U kunt bij ons contant of via een online betaalverzoek betalen.
 6. Bezoekers: Natuurlijk mag u bezoek ontvangen.
 7. Sanitair gebouw en afwasruimte: Iedereen houdt van een schoon en netjes sanitair gebouw. Wij doen onze uiterste best om alles schoon te houden! Wilt u ook alles zo netjes mogelijk achterlaten. Kinderen tot 6 jaar dienen onder begeleiding van een volwassene gebruik te maken van de sanitair gebouwen. Het is verboden zich zonder redelijk doel of op een hinderlijke wijze op te houden in de sanitair gebouwen.
 8. Afval: Huishoudelijk afval kunt u in zakken in de daarvoor bestemde container deponeren. Wilt u zoveel mogelijk uw afval scheiden op de daarvoor bestemde plaatsen? (Glas, papier, rest). Grofvuil (bijvoorbeeld een kapotte stoel of een lek luchtbed) graag zelf weer mee naar huis nemen.
 9. Verantwoordelijkheid: Tijdens uw verblijf op onze mini-camping bent u te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het doen en laten van uw medekampeerders en/of bezoekers op de camping; u dient er op toe te zien dat ze zich houden aan de gedragsregels en overige voorschriften van de camping. Ten behoud van de sfeer en de rust op de camping wordt een ieder geacht zich zodanig te gedragen, dat op geen enkele manier overlast aan een ander veroorzaakt wordt.
 10. Dieren: Huisdieren van campinggasten of hun bezoekers zijn toegestaan en dienen ten allen tijden aangelijnd te zijn, en geen overlast veroorzaken. Uw hond(en) kunt u buiten het kampeerterrein/erf uit laten. De huisdieren zijn niet welkom in de sanitair ruimte.
 11. Roken: In alle gebouwen is het verboden te roken.
 12. Toegang: Overige gebouwen op het terrein zijn niet vrij toegankelijk voor gasten en hun bezoekers, tenzij onder toezicht en met toestemming van de gastheer en/of gastvrouw. Respecteert u ook alstublieft de grenzen van het privé terrein.
 13. Rust: U bent hier voor uw rust en ontspanning. Storend lawaai en geluidsoverlast zijn dan ook niet wenselijk. Gebruik van radio, televisie, muziekinstrumenten en overige geluidsapparatuur mag nooit storend zijn voor anderen.
 14. Aansprakelijkheid: De gastheer en gastvrouw aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor brand, diefstal of beschadiging van eigendommen van campinggasten en hun bezoekers, noch voor ongevallen die campinggasten of hun bezoekers overkomen. Voor verzekering van uw kampeermiddel of uzelf, tegen brand, storm, diefstal, letsel/ongevallen e.d. van mens en dier dient u zelf te zorgen!
 15. Uitzonderingen: In gevallen waarin deze huisregels niet voorzien, beslist de beheerder.

Alle op het terrein aanwezige personen worden geacht op de hoogte te zijn van het geldende kampeerreglement. Ernstige overtreding van dit reglement kan verwijdering van het terrein tot gevolg hebben zonder dat restitutie van de huursom of een gedeelte daarvan plaatsvindt. De gastheer en gastvrouw behouden zich het recht personen, kampeermiddelen, voertuigen etc. van het terrein te verwijderen. Van wetsovertredingen en misdrijven wordt altijd aangifte gedaan bij de politie

Wij wensen u een heerlijk verblijf toe en vragen u het te melden als er iets niet naar uw zin is zodat wij het kunnen verhelpen.

Voorzieningen

De camping

De standplaatsen zijn ongeveer 9m x 10m en zijn onverhard, maar wel voorzien van drainage. Op de camping zijn twee badkamer units van Huusq aanwezig. Deze worden dagelijks schoongemaakt. Het chemisch toilet kan helaas nog niet geleegd worden. Volgend jaar hopen we verharde plekken te creëren en een stortplaats voor het chemisch toilet te bouwen.

De kinderen kunnen lekker buiten spelen, we hebben een schommel en een trampoline. Uiteraard zetten wij een zwembad op bij warm weer, zodat ze af kunnen koelen. Daarnaast mogen ze meehelpen om de kippen te voeren, pruimen te plukken en het gras te maaien op de zitmaaier.

In de buurt

De Spar in Nagele bevindt zich op 650meter van de camping. Daar kunt u lekkere broodjes halen en de kleine boodschappen. Voor grote boodschappen kunt u naar Urk of naar Emmeloord.

Werelderfgoed Schokland

Schokland bevindt zich op 5km van de camping. Schokland is een voormalig eiland in de Zuiderzee en heeft als eerst in Nederland de Werelderfgoedstatus van UNESCO ontvangen. U ervaart de geschiedenis van duizenden jaren. Ga een dagje naar het museum of maak een wandeling in het natuurgebied van 490 hectare. Het 50 jaar oude schokkerbos en het natte grasland vormen de perfecte broedplaats voor lepelaars, grutto’s en andere weidevogels.

Vissersdorp Urk

Het vissersdorp Urk ligt op een afstand van 10 kilometer. Op Urk is genoeg te doen! Geniet van een hapje en een drankje in één van de vele restaurantjes. Ga lekker naar het strand of het bos of ga mee op ginkiestocht.

Schokkerstrand met restaurant Pier 16

Geniet van een duik in het Ketelmeer of laat uw boot te water en ga heerlijk varen. Het ketelmeer is een kwartiertje fietsen (5km) vanaf de camping. Het is ook met de auto goed te bereiken. Je kan je auto naast het strand parkeren. Na het zwemmen genieten van een lunch/ diner? Dat kan! Bij het strand is een restaurant aanwezig, genaamd Pier 16.

Orchideeënhoeve

Op een kwartiertje rijden ligt de Orichideeënhoeve. Daar kunt u verschillende soorten tuinen ontdekken en dieren spotten. Zo hebben ze bijvoorbeeld een zwevende bloemen tuin, een regenwoud en een stokstaartjes tuin! Er zit ook een grote overdekte speeltuin van 1000m2.

Tarieven 2021

Minicamping welkom op de boerderij

OmschrijvingPrijzen
Staanplaats
Auto/tent/caravan/camper
Stroom (8 ampère)
2 personen
1 auto
Milieukosten
Wifi

€16.00
Extra persoon
Vanaf 2 jaar
€2.50
Bijzettentje€2.50
Huisdier €1.50
Extra auto €3.00
Toeristenbelasting
p.p.p.n.
€0.75
*Alle prijzen zijn per nacht

Hennie & Gerard

Hen of Haan

Hennie en Gerard groeien opeens super hard. Ik begon al aan mezelf te twijfelen of ik soms iets verkeerd deed, omdat ze zo klein bleven. Hennie groeit wel echt veel harder dan Gerard. Hennie heeft al veel meer veren en is ook veel groter. Gerard heeft natuurlijk niet echt een goede start gehad, dus ik denk dat hij een achterstand heeft opgelopen. Het oogje dat eerst dicht zat is nu wel open, maar het is een klein en ingevallen oog. Zie hieronder de foto’s van schattige lieve kuikentjes en al echte mini kippen.

Zoals je kan zien groeien ze goed en worden het al echte kippetjes. Van Hennie weet ik zeker dat ze een Brahma kip is. Ik weet alleen niet of het een hen of een haan is.. Ik heb haar gekocht als hen, maar vorige week viel ze Gerard opeens aan. Ze is ook super fel als ik mijn hand in het hok doe. Daarnaast staat op internet dat als Brahma kuikens knobbeltjes bij de veren hebben, het vaak haantjes zijn. Nou je raad het al; dat heeft Hennie dus! Het opvliegende herken ik helemaal niet van het Brahma ras, want de grote kippen zijn echt super rustig en tam. Ook Gerard is niet zo opvliegend als Hennie. Gerard is mijn broodje speciaal. In het begin dacht ik dat Gerard een haantje was, maar nu twijfel ik toch weer of het geen hen is. Daarnaast heeft Gerard niet zo veel veren op de poten als Hennie en is hij een stuk kleiner. Zou het wel een grote Brahma zijn? Je hebt namelijk ook Brahma kriel.

Ondertussen zijn ze ook verhuisd naar het hok van de grote kippen. Ik heb daar een speciaal stukje voor ze gemaakt. Ze hebben de lange ren tot hun beschikking en een stukje binnenhok. Ik had niet verwacht dat het zo veel voeten in aarde zou hebben om de kuikens te introduceren. Ten eerste willen de grote kippen hun hok niet delen en moesten ze de hele middag wennen aan het idee dat ze niet meer door het luikje kunnen. Daarnaast zitten ze de hele dag naast de ren om de kuikens in de gaten te houden. Ik was benieuwd of iedereen ’s avonds weer uit zichzelf naar binnen zou gaan. 3x raden wat ik aantrof in het nachthok toen ik de deur dicht ging doen! Een hoopje kippen met de haan in het midden en aan de andere kant van het hekje twee kuikentjes die de weg naar het nachthok ook hadden gevonden.

Leuk dat je er weer was! De volgende post gaat over onze nieuwe badkamer. Die is echt super mooi geworden.

Kippen mogen naar buiten

Lekker buiten scharrelen

Voor het hek van de wei hebben we gekozen voor schapenhek. We hebben het hek vast gemaakt aan robina palen. De palen zijn 1.80 meter lang en het hekwerk is 1.2 meter hoog. De palen staan 70cm in de grond. We hebben ook drie poorten besteld, zodat we vanaf twee plekken naar het hok kunnen. We kunnen straks vanuit de keuken naar de kippen en we hebben een dubbele poort gemaakt op het gras, zodat we er met de maaier door kunnen. De wei heeft een oppervlakte van ongeveer 1000m2. In de wei staan pruimenbomen. De kleine mini pruimpjes die nu soms al vallen eten de kippen gelijk op. De beukenhaag is z’n leven ook niet meer zeker, want de kippen springen in de lucht om de lekkerste blaadjes op te eten.

Ik had super veel zin om de kippen naar buiten te laten, maar ik was ook bang dat ze de weg naar het hok niet meer konden vinden. Mijn schoonvader heeft eerst een klein stukje afgezet, zodat ze alvast konden wennen. Ze waren helemaal niet bang en liepen gelijk het gras op. De weg naar het hok vinden was ook geen enkel probleem. Zodra het donker werd gingen ze braaf naar binnen. Ohja de kippen gaan niet op stok, maar met z’n alle op een hoopje liggen tegen de deur aan. Ik heb al van alles geprobeerd, maar ze willen echt niet.

Inmiddels scharrelen de kippen lekker buiten en zijn ze helemaal gewend. Als ik ze roep komen ze gelijk aangerend in de hoop dat ze iets lekkers krijgen. Het is ook grappig om te zien dat ze achter kleine vliegjes aan rennen om ze op te eten. Ze zijn altijd buiten alleen houden ze niet van regen. Zodra er een paar druppels vallen gaan ze gelijk binnen zitten.

Ik heb gister het eerste ei mogen ontvangen! De kippen zijn nu 23 weken. Toen het ei eruit floepte kwamen alle andere kippen gelijk kijken wat er te doen was. Het ei werd zo gelegd, zonder beschutte plek. Ik had gelezen dat kippen alleen eieren leggen op een beschut veilig plekje, maar dat klopt dus in dit geval niet. Hopelijk worden de eitjes straks wel in het legnest gelegd, anders moet ik elke dag gaan zoeken.

Zoals je kunt lezen gaat het met de grote kippen super goed! Ook de kuikens groeien ineens als kool. Daarover later meer! Leuk dat je deze post gelezen hebt.

Slaapkamer

Inspiratie opdoen

In ons vorige huis hebben we maar krap 1 jaar gewoond na de verbouwing. Ik ben er toen helemaal niet toegekomen om de slaapkamer gezellig te maken. Er stond alleen een inbouwkast, een bed en 2 nachtkastjes. De muur was grijs geverfd, maar verder was er niks in de slaapkamer wat voor sfeer zorgde. Voor onze nieuwe slaapkamer ben ik al volop inspiratie aan het opdoen.

Hieronder een aantal foto’s van onze nieuwe slaapkamer. De deur naar de hal staat open en de deur naar de badkamer is gesloten. De twee raamkozijnen worden straks vervangen door één groot kozijn, dus dan is de slaapkamer nog lichter. Het wordt een kozijn met 3 gelijke vakken, waarvan de middelste een draaikiep raam is. Nu kan er maar één klein raampje open. Naast de deur van de badkamer is het behang los gelaten, omdat het oude bubbelbad lekte. Wat er op de vloer moet komen weet ik nog niet. Ik vind een moderne vloerbedekking in een rustige kleur ook heel mooi en weer eens wat anders dan laminaat, maar vloerbedekking is ook heel gevoelig voor vlekken.

De slaapkamer in dit huis is ongeveer net zo groot als de slaapkamer in ons vorige huis. Ik wil in deze slaapkamer een grote kastenwand van vier meter, want ik heb altijd te weinig kastruimte (of te veel spullen). De pax-kasten van de Ikea vind ik super fijn. Ze zijn zo groot te maken als je zelf wil, ze zijn hoog, je kan makkelijk een plank toevoegen of weglaten en ze zijn lekker stevig. Daarnaast vind ik de deuren ook steeds mooier en wordt het assortiment steeds uitgebreider. Op onderstaande foto zie je de deuren die ik wil bestellen. In ons vorige huis zou ik deze deuren echt niet hebben gekozen, maar ik vind ze in de boerderij wel passen. Ik twijfel nog over de kleur. Deze deur heb je ook in het wit, maar ik denk dat ik dat te saai vind.

FLISBERGET Deur, lichtbeige, 50x229 cm

Onderstaande foto’s laten een beetje zien wat ik mooi vind. Ik wil het heel rustig en basic houden met natuurlijke kleuren en veel hout. Achter het bed wil ik wel een kleurtje op de muur doen of een mooi behang. Voor het raam wil ik plisségordijnen. In het vorige huis had ik houten jaloezien, maar die zijn echt vreselijk om schoon te maken en ze houden veel licht tegen.

Leuk dat je er weer was!

Bovenverdieping

Schuren, verven, laminaat en poetsen

Als er straks beneden verbouwd gaat worden willen we tijdelijk boven gaan wonen. De vorige bewoner kwam nooit boven, omdat alles beneden was. Je kan je dus voorstellen dat de bovenverdieping aan een opknapbeurt toe was. We wilde het ook weer niet te goed opknappen, want in de toekomst willen we de indeling boven helemaal anders doen. Eerst even wat fotootjes hoe het er uit zag toen we het kochten.

Op de muren zat behang dat echt aan vervanging toe was en de vloerbedekking had ook z’n beste tijd gehad. Het behang ging er (gelukkig) super makkelijk van af. Ik heb het behang eerst goed nat gemaakt met een grote plantenspuit en daarna even een kwartier in laten trekken. Met een plamuurmesje kon ik het behang er zo vanaf trekken. Het ergste klusje van schilderen vind ik toch wel het schuren.. We hebben alle kozijnen geschuurd, zodat we ze lekker fris konden schilderen. Ik heb ook een schuurpapiertje over de muren gehaald, zodat de restanten behang eraf gingen. We hebben ervoor gekozen om de muren nog niet opnieuw te stucen, omdat we straks boven alles willen veranderen.

Gelukkig hebben we super veel hulp gehad van familie tijdens het opknappen van de bovenverdieping. We hadden ook wel een beetje haast, want we moesten uit ons huis en we wilde de twee slaapkamers en mijn thuiswerk kantoor af hebben. Vooral voor Roan was het vervelend om telkens heen en weer te gaan tussen twee huizen.

Gelukkig doet een likje verf en laminaat wonderen. We kunnen hier prima wonen tijdens de verbouwing. Morgen zal ik nog wat foto’s maken en op Instagram zetten van hoe het eruit ziet met onze spullen.

Ik heb super veel gave ideeën voor de bovenverdieping, omdat er nu nog een heel stuk niet in gebruik is. Maar daarover later meer!

Leuk dat je mijn post weer gelezen hebt!