Hennie & Gerard

Hen of Haan

Hennie en Gerard groeien opeens super hard. Ik begon al aan mezelf te twijfelen of ik soms iets verkeerd deed, omdat ze zo klein bleven. Hennie groeit wel echt veel harder dan Gerard. Hennie heeft al veel meer veren en is ook veel groter. Gerard heeft natuurlijk niet echt een goede start gehad, dus ik denk dat hij een achterstand heeft opgelopen. Het oogje dat eerst dicht zat is nu wel open, maar het is een klein en ingevallen oog. Zie hieronder de foto’s van schattige lieve kuikentjes en al echte mini kippen.

Zoals je kan zien groeien ze goed en worden het al echte kippetjes. Van Hennie weet ik zeker dat ze een Brahma kip is. Ik weet alleen niet of het een hen of een haan is.. Ik heb haar gekocht als hen, maar vorige week viel ze Gerard opeens aan. Ze is ook super fel als ik mijn hand in het hok doe. Daarnaast staat op internet dat als Brahma kuikens knobbeltjes bij de veren hebben, het vaak haantjes zijn. Nou je raad het al; dat heeft Hennie dus! Het opvliegende herken ik helemaal niet van het Brahma ras, want de grote kippen zijn echt super rustig en tam. Ook Gerard is niet zo opvliegend als Hennie. Gerard is mijn broodje speciaal. In het begin dacht ik dat Gerard een haantje was, maar nu twijfel ik toch weer of het geen hen is. Daarnaast heeft Gerard niet zo veel veren op de poten als Hennie en is hij een stuk kleiner. Zou het wel een grote Brahma zijn? Je hebt namelijk ook Brahma kriel.

Ondertussen zijn ze ook verhuisd naar het hok van de grote kippen. Ik heb daar een speciaal stukje voor ze gemaakt. Ze hebben de lange ren tot hun beschikking en een stukje binnenhok. Ik had niet verwacht dat het zo veel voeten in aarde zou hebben om de kuikens te introduceren. Ten eerste willen de grote kippen hun hok niet delen en moesten ze de hele middag wennen aan het idee dat ze niet meer door het luikje kunnen. Daarnaast zitten ze de hele dag naast de ren om de kuikens in de gaten te houden. Ik was benieuwd of iedereen ’s avonds weer uit zichzelf naar binnen zou gaan. 3x raden wat ik aantrof in het nachthok toen ik de deur dicht ging doen! Een hoopje kippen met de haan in het midden en aan de andere kant van het hekje twee kuikentjes die de weg naar het nachthok ook hadden gevonden.

Leuk dat je er weer was! De volgende post gaat over onze nieuwe badkamer. Die is echt super mooi geworden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: