Kippen mogen naar buiten

Lekker buiten scharrelen

Voor het hek van de wei hebben we gekozen voor schapenhek. We hebben het hek vast gemaakt aan robina palen. De palen zijn 1.80 meter lang en het hekwerk is 1.2 meter hoog. De palen staan 70cm in de grond. We hebben ook drie poorten besteld, zodat we vanaf twee plekken naar het hok kunnen. We kunnen straks vanuit de keuken naar de kippen en we hebben een dubbele poort gemaakt op het gras, zodat we er met de maaier door kunnen. De wei heeft een oppervlakte van ongeveer 1000m2. In de wei staan pruimenbomen. De kleine mini pruimpjes die nu soms al vallen eten de kippen gelijk op. De beukenhaag is z’n leven ook niet meer zeker, want de kippen springen in de lucht om de lekkerste blaadjes op te eten.

Ik had super veel zin om de kippen naar buiten te laten, maar ik was ook bang dat ze de weg naar het hok niet meer konden vinden. Mijn schoonvader heeft eerst een klein stukje afgezet, zodat ze alvast konden wennen. Ze waren helemaal niet bang en liepen gelijk het gras op. De weg naar het hok vinden was ook geen enkel probleem. Zodra het donker werd gingen ze braaf naar binnen. Ohja de kippen gaan niet op stok, maar met z’n alle op een hoopje liggen tegen de deur aan. Ik heb al van alles geprobeerd, maar ze willen echt niet.

Inmiddels scharrelen de kippen lekker buiten en zijn ze helemaal gewend. Als ik ze roep komen ze gelijk aangerend in de hoop dat ze iets lekkers krijgen. Het is ook grappig om te zien dat ze achter kleine vliegjes aan rennen om ze op te eten. Ze zijn altijd buiten alleen houden ze niet van regen. Zodra er een paar druppels vallen gaan ze gelijk binnen zitten.

Ik heb gister het eerste ei mogen ontvangen! De kippen zijn nu 23 weken. Toen het ei eruit floepte kwamen alle andere kippen gelijk kijken wat er te doen was. Het ei werd zo gelegd, zonder beschutte plek. Ik had gelezen dat kippen alleen eieren leggen op een beschut veilig plekje, maar dat klopt dus in dit geval niet. Hopelijk worden de eitjes straks wel in het legnest gelegd, anders moet ik elke dag gaan zoeken.

Zoals je kunt lezen gaat het met de grote kippen super goed! Ook de kuikens groeien ineens als kool. Daarover later meer! Leuk dat je deze post gelezen hebt.

2 gedachten over “Kippen mogen naar buiten

  1. Leuk Floor. Leven als een boerinnetje. Geniet er lekker van. Heerlijk hé, de ruimte om je heen en de vrijheid.
    Wij weten er alles van nu.
    Geniet ervan en vele groetjes uit Frankrijk

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: