Slaapkamer

Inspiratie opdoen

In ons vorige huis hebben we maar krap 1 jaar gewoond na de verbouwing. Ik ben er toen helemaal niet toegekomen om de slaapkamer gezellig te maken. Er stond alleen een inbouwkast, een bed en 2 nachtkastjes. De muur was grijs geverfd, maar verder was er niks in de slaapkamer wat voor sfeer zorgde. Voor onze nieuwe slaapkamer ben ik al volop inspiratie aan het opdoen.

Hieronder een aantal foto’s van onze nieuwe slaapkamer. De deur naar de hal staat open en de deur naar de badkamer is gesloten. De twee raamkozijnen worden straks vervangen door één groot kozijn, dus dan is de slaapkamer nog lichter. Het wordt een kozijn met 3 gelijke vakken, waarvan de middelste een draaikiep raam is. Nu kan er maar één klein raampje open. Naast de deur van de badkamer is het behang los gelaten, omdat het oude bubbelbad lekte. Wat er op de vloer moet komen weet ik nog niet. Ik vind een moderne vloerbedekking in een rustige kleur ook heel mooi en weer eens wat anders dan laminaat, maar vloerbedekking is ook heel gevoelig voor vlekken.

De slaapkamer in dit huis is ongeveer net zo groot als de slaapkamer in ons vorige huis. Ik wil in deze slaapkamer een grote kastenwand van vier meter, want ik heb altijd te weinig kastruimte (of te veel spullen). De pax-kasten van de Ikea vind ik super fijn. Ze zijn zo groot te maken als je zelf wil, ze zijn hoog, je kan makkelijk een plank toevoegen of weglaten en ze zijn lekker stevig. Daarnaast vind ik de deuren ook steeds mooier en wordt het assortiment steeds uitgebreider. Op onderstaande foto zie je de deuren die ik wil bestellen. In ons vorige huis zou ik deze deuren echt niet hebben gekozen, maar ik vind ze in de boerderij wel passen. Ik twijfel nog over de kleur. Deze deur heb je ook in het wit, maar ik denk dat ik dat te saai vind.

FLISBERGET Deur, lichtbeige, 50x229 cm

Onderstaande foto’s laten een beetje zien wat ik mooi vind. Ik wil het heel rustig en basic houden met natuurlijke kleuren en veel hout. Achter het bed wil ik wel een kleurtje op de muur doen of een mooi behang. Voor het raam wil ik plisségordijnen. In het vorige huis had ik houten jaloezien, maar die zijn echt vreselijk om schoon te maken en ze houden veel licht tegen.

Leuk dat je er weer was!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: