Bovenverdieping

Schuren, verven, laminaat en poetsen

Als er straks beneden verbouwd gaat worden willen we tijdelijk boven gaan wonen. De vorige bewoner kwam nooit boven, omdat alles beneden was. Je kan je dus voorstellen dat de bovenverdieping aan een opknapbeurt toe was. We wilde het ook weer niet te goed opknappen, want in de toekomst willen we de indeling boven helemaal anders doen. Eerst even wat fotootjes hoe het er uit zag toen we het kochten.

Op de muren zat behang dat echt aan vervanging toe was en de vloerbedekking had ook z’n beste tijd gehad. Het behang ging er (gelukkig) super makkelijk van af. Ik heb het behang eerst goed nat gemaakt met een grote plantenspuit en daarna even een kwartier in laten trekken. Met een plamuurmesje kon ik het behang er zo vanaf trekken. Het ergste klusje van schilderen vind ik toch wel het schuren.. We hebben alle kozijnen geschuurd, zodat we ze lekker fris konden schilderen. Ik heb ook een schuurpapiertje over de muren gehaald, zodat de restanten behang eraf gingen. We hebben ervoor gekozen om de muren nog niet opnieuw te stucen, omdat we straks boven alles willen veranderen.

Gelukkig hebben we super veel hulp gehad van familie tijdens het opknappen van de bovenverdieping. We hadden ook wel een beetje haast, want we moesten uit ons huis en we wilde de twee slaapkamers en mijn thuiswerk kantoor af hebben. Vooral voor Roan was het vervelend om telkens heen en weer te gaan tussen twee huizen.

Gelukkig doet een likje verf en laminaat wonderen. We kunnen hier prima wonen tijdens de verbouwing. Morgen zal ik nog wat foto’s maken en op Instagram zetten van hoe het eruit ziet met onze spullen.

Ik heb super veel gave ideeën voor de bovenverdieping, omdat er nu nog een heel stuk niet in gebruik is. Maar daarover later meer!

Leuk dat je mijn post weer gelezen hebt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: