De kippen zijn er!

Toktok

Gister ochtend ben ik vroeg vertrokken om de kippen op te halen. De kippen heb ik gekocht in Stolwijk, dus het was een stukje rijden. Ik wist niet dat het bij de dierenzaak zo groot was. Ze hadden super veel dieren. Het is maar goed dat een alpaca niet in de auto past, anders had ik die ook meegenomen.

Ik heb de kippen meegenomen in dozen, wat op zich prima gaat. Echter deed ik er op de terug weg geen 1.5 uur over maar 2.5 uur! Ik was heel bang dat ze de rit niet zouden overleven. Gelukkig voelde de kippen zich bij thuiskomst nog kiplekker en hadden ze het alleen een beetje warm. Ze waren ook een beetje schrikachtig, wat natuurlijk te begrijpen is. Gelukkig gaat het vandaag al een stuk beter en zijn ze nieuwsgierig naar wat ik kom brengen. De kippen zitten tegen de leg aan, dus ik ben benieuwd wanneer ik het eerste eitje kan rapen!

Het was niet helemaal de bedoeling dat ik ook een haan mee zou nemen, maar ik vond hem zo mooi! De haan heeft de kleur patrijs, net als de kippen. Hij is al helemaal volgroeid en echt gigantisch groot, maar wel heel lief en rustig. Als ik ze eten ga geven komt hij als eerste aangelopen. Hij durfde ook al eerste naar buiten toe. De hennen volgen hem overal naartoe en zitten graag zo dicht mogelijk naast hem.

Hennie

Ik heb stiekem ook nog een kuikentje meegenomen als vriendinnetje voor Gerard. Ik vond hem zo zielig in z’n eentje in het hok. Het kuikentje heeft de hele weg in m’n trui gezeten, omdat ze niet te veel af mocht koelen. We noemen het kuikentje Hennie. Hennie en Gerard zitten lekker samen te pikken in de voerbak en zijn dikke vrienden. Welke kleur Hennie gaat krijgen weet ik nog niet. Ik denk iets in de richting van lemon pyle.

Leuk dat je deze post hebt gelezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: