Meet Gerard

Of Gerrie

Dit is Gerard (of Gerrie, want ik weet niet 100% zeker of het een haantje is). Gerard is een Brahma kuiken van 3 weken oud. Hij is al bij ons sinds hij 1 dag oud is. Gerard is super tam. Als ik mijn hand in het hok doe komt hij er gelijk opzitten om even te knuffelen en lekker warm in mijn hand te zitten. Gerard is zwart goud gezoomd. Zijn vleugels laten al een klein beetje zien hoe hij straks gaat worden.

Helaas is Gerard is het enige kuiken dat het overleefd heeft. Ik had nog 4 hennen gekocht, maar deze zijn in de eerste week dood gegaan. Zo zielig! Ze hebben waarschijnlijk een ziekte gehad. De dierenarts heeft mij geadviseerd om alleen nog kippen te kopen die minimaal 3 maanden oud zijn, omdat deze kippen vaccinaties hebben gehad en de kans dat ze het overleven groot is.

Het kuikenhok is een knaagdierenkooi. Het hok staat gezellig in de keuken. Ik heb niet gekozen voor een warmtelamp, maar voor een warmteplaat. Deze plaat moet een moederkip nabootsen. De kuikens zitten lekker warm onder de plaat en komen er onderuit om te eten en te drinken. Gerard zit nu helemaal alleen in het hok, dus ik heb er een knuffeltje ingelegd waar hij tegenaan kruipt. De handdoek is ervoor om te zorgen dat Gerard niet op de tocht zit als de keukendeur open en dicht gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: